Kosten veranda kunststof

Kunststof veranda’s zijn financieel de beste keuze. Andere gangbare materialen voor veranda’s, zijn hout, aluminium en staal. Elk materiaal heeft zijn eigen voor- en nadelen. Je hebt veranda’s die volledig van kunststof (PVC) zijn gemaakt of aluminium veranda’s die een kunststoflaag bevatten. De factoren die de prijs beïnvloeden zijn de afmetingen, de samenstelling van het materiaal en de arbeidskosten. Hier kun je lezen hoeveel je betaalt voor een kunststof veranda, hoe deze factoren invloed hebben op de prijs en hoe je met een paar simpele handelingen op de kosten kunt besparen.

*Tip:

→ Direct weten de exacte kosten zijn? Vul het formulier in en ontvang vrijblijvend tot 6 offertes van diverse lokale specialisten.

Wel of geen kunststof

Kunststof is in eerste instantie goedkoop. Je kunt dus kosten besparen door deze optie te kiezen. Daarnaast isoleert het erg goed en is het licht, dus makkelijk te plaatsen. Ook heeft kunststof, in tegenstelling tot hout, geen onderhoud nodig. Een nadeel van kunststof is dat het niet zo sterk is en je dus meerdere palen nodig hebt om de dakconstructie te dragen, waardoor je een structuur krijgt die minder open is. Je kunt dit probleem verhelpen door staal te kiezen in combinatie met kunststof, maar daar betaal je meer voor. Ook mist kunststof soms de natuurlijke uitstraling van hout en de moderne uitstraling van aluminium en kan het verkleuren in de zon.

De kosten van een kunststof veranda

Op dit moment komen kunststof serres nog meer voor dan kunststof veranda’s omdat de constructie van serres steviger is. Een kunststof veranda kun je aanschaffen als bouwpakket, als prefab laten installeren of je kunt het op maat laten maken. De tabel beneden geeft deze kosten weer, inclusief materiaal, BTW en eventuele arbeidskosten.

Bouwmanier PVC veranda Minimumprijs Minimumprijs met aluminium binnenkant
Zelfbouw €500 €900
Prefab €1500 €2500
Op maat gemaakt €3500 €6000

Zelfbouw veranda’s

Het is nog niet erg makkelijk om kunststof veranda’s te vinden die je zelf kunt bouwen. In de meeste gevallen koop je de onderdelen apart zodat je je eigen ontwerp maakt en neerzet. Een groot voordeel hiervan is dat het goedkoop is, dat je je eigen stempel op je veranda kunt drukken en dat deze onderdelen vaak makkelijk in elkaar te zetten zijn. Daarnaast is kunststof licht, wat het transport en het in elkaar zetten aanzienlijk makkelijker maakt. Ben je handig en ervaren met klussen, dan kun je van een kunststof zelfbouw veranda een persoonlijke overkapping maken.

Prefab veranda’s

Je kunt ook overwegen een prefab veranda aan te schaffen en dit is een prima optie als je gemak en snelheid wilt. Je hoeft zelf niks te doen, je kiest een model uit een catalogus, en de leverancier zal in de fabriek de veranda al samenstellen. Deze brengen ze vervolgens naar locatie waar hij binnen een dag al kan staan. En doordat je de keuze hebt uit verschillende extra opties, is het ook mogelijk je veranda persoonlijker te maken.

Op maat gemaakte veranda’s

Wil je een op maat gemaakte veranda, maar niet te veel betalen, dan kan kunststof een goede optie zijn. Normaal zijn deze overkappingen duur, maar door kunststof te kiezen kun je een gedeelte van deze kosten vermijden. Een op maat gemaakte veranda heeft als voordeel dat je precies krijgt wat je wilt en dat je je ideeën werkelijkheid kunt maken. Het bouwen van een op maat gemaakte veranda neemt wel meer tijd in beslag waardoor je ook meer overlast zal ondervinden in je dagelijks leven.

Bespaar kosten met deze tips

Door kunststof te kiezen heb je al het duurste materiaal in handen, maar er zijn nog een paar manieren waarop je de kosten de baas kunt blijven.

  • Bekijk de tweedehands opties: als je een beperkt budget hebt, kun je de tweedehands markt in de gaten houden. Soms kun je daar een prima veranda vinden voor een fractie van de prijs. Dit kan betekenen dat je in plaats van PVC een stalen constructie kunt betalen. En als je deze vervolgens opknapt, kun je er ook je eigen stempel op drukken.
  • Kies een lokale leverancier: dit heeft als voordeel dat je de voorrijkosten vermijdt of vermindert en dat de transportkosten ook lager zijn.
  • Doe het zelf: als je handig bent, kan dit de beste optie zijn. Je kunt een bouwpakket kiezen, of de veranda zelf ontwerpen en opbouwen. Kunststof is hier een erg goed materiaal voor, omdat het kant en klaar geleverd wordt en weinig weegt.

Bekijk al je opties met onze vergelijkingstool

De beste manier om de juiste prijs-kwaliteit verhouding te krijgen voor jouw veranda is door offertes te vergelijken. Alleen zo weet je precies wat de markt te bieden heeft. Wij kunnen je hierbij helpen. Onze gratis en vrijblijvende vergelijkingstool kan binnen een korte tijd een aantal offertes verzamelen van leveranciers uit jouw omgeving. Deze kun je vervolgens vergelijken op de punten die voor jouw situatie relevant zijn. Zo kom je makkelijk en snel tot een weloverwogen beslissing wat betreft jouw nieuwe veranda.

Wat kost een veranda?

De prijzen van een veranda kunnen aanzienlijk verschillen per specialist. Met name doordat er diverse arbeidskosten worden gerekend. Vergelijk in een keer tot 6 offertes van lokale veranda specialisten en bespaar tot wel 30%.