Kosten veranda aluminium

Kosten veranda aluminiumEen veranda toevoegen aan je huis heeft vele voordelen. Zo creëer je een natuurlijke overgang tussen je woning en je tuin. Ook heb je een plek om redelijk afgeschermd buiten te kunnen zitten vele dagen van het jaar. De keuze die je hebt is groot en de prijs wordt grotendeels bepaald door het materiaal en de manier waarop het gebouwd wordt. Hier kun je lezen hoeveel je voor een aluminium veranda betaalt, hoe deze factoren invloed hebben op de prijs en hoe je deze prijs zo laag mogelijk kunt houden.

*Tip:

→ Direct weten de exacte kosten zijn? Vul het formulier in en ontvang vrijblijvend tot 6 offertes van diverse lokale specialisten.

Aluminium vs. hout

Aluminium is duurder dan hout, maar heeft vergeleken met hout een aantal voordelen. Zo is het erg licht maar toch sterk, terwijl hout zwaar is. Ook heeft aluminium nauwelijks onderhoud nodig, terwijl je hout elk jaar moet behandelen. De levensduur van een aluminium veranda is met 50 jaar ook 20 jaar meer dan dat van een veranda gemaakt van hout. Aan de andere kant heeft hout wel meer karakter en creëer je een knusse sfeer. Ook is hout makkelijk over te schilderen terwijl dit bij aluminium niet zo gewoon is.

De kosten van een aluminium veranda

Je kunt de kosten van een aluminium veranda bepalen door hoe je het bestelt. Wil je de goedkoopste optie, dan kun je een veranda kiezen die je zelf kunt bouwen. Daarnaast kun je ook een prefab veranda laten bouwen en is het mogelijk om een op maat gemaakte aluminium veranda te bestellen. Deze kosten worden uiteengezet in de volgende tabel, inclusief materiaal, BTW en eventuele arbeidskosten.

Bouwmanier aluminium veranda Minimumprijs
Zelfbouw €900
Prefab €2500
Op maat gemaakt €6000

Zelfbouw veranda’s

Zelfbouw veranda’s hebben als voordeel dat ze financieel een stuk goedkoper zijn. Je hebt echter beperkte keuze en je moet het dus zelf bouwen. De prijs verschilt per grootte van de veranda en hangt af of je eventuele extra’s wilt toevoegen zoals een regenpijp of een speciaal dak. Een voordeel van zelfbouw veranda’s is dat het je de mogelijkheid geeft om een standaardmodel te kiezen en deze volledig aan te kleden naar jouw persoonlijke smaak. Zo kun je voor een fractie van de prijs toch een unieke veranda bezitten die je grotendeels zelf in elkaar hebt gezet.

Prefab veranda’s

Een goedkopere optie als je zelf geen werk wilt hebben is een prefab veranda. Deze kies je uit een catalogus, maar je hebt daarna wel een aantal extra keuzes waarmee je de veranda toch persoonlijk kunt houden. Omdat de onderdelen eerst in een fabriek worden samengesteld en op locatie in elkaar worden gezet, zal je ook minimale overlast hebben van de werkzaamheden. Vaak kan dit al gedaan zijn in een halve dag.

Op maat gemaakte veranda’s

Als je helemaal zelf de overhand wilt hebben in het ontwerp van de veranda, kies je voor een op maat gemaakt exemplaar. Deze wordt speciaal voor jouw situatie en wensen ontworpen wat resulteert in een unieke en karakteristieke aanbouw. Je betaalt hier echter wel flink meer voor en je zal ook meer overlast hebben aan huis tijdens het bouwen ervan.

Hou de kosten laag

Het is dus tot op zekere hoogte mogelijk om de kosten van een aluminium veranda zo hoog of zo laag te maken als je zelf wilt. Hier volgen een aantal tips waarmee je op je nieuwe veranda kunt besparen.

  • Kies een regionale leverancier: als de leverancier van je veranda zo dicht mogelijk bij je woont, verminder je de voorrijkosten en de transportkosten. Op een klus van enkele dagen kan dit toch flink schelen, maar dit heeft ook invloed op het afleveren van je zelfbouw veranda.
  • Overweeg hout: als je met een budget werkt kan het zijn dat aluminium net te duur voor je is. Soms is het beter om dan voor hout te gaan en met het geld dat je bespaart de veranda verder aan te kleden.
  • Zoek tweedehands: als je geluk hebt kun je soms ook tweedehands zeer goede aluminium veranda’s vinden. Het is de moeite waard om dit goed in de gaten te houden. Deze kun je vervolgens opknappen op een manier die bij jouw stijl past. En dit alles voor een fractie van de prijs.

Bespaar ook met onze vergelijkingstool

De beste manier om de financiën in de hand te houden is door een goede voorbereiding. Het is belangrijk dat je alle opties hebt gezien voordat je een beslissing maakt. Alleen zo kun je prijs, kwaliteit en service het beste aan elkaar afwegen. Gebruik onze vergelijkingstool hiervoor en dit zal je een boel tijd en moeite schelen. Je vult één keer je locatie en een omschrijving van je project in, en de tool zal binnen een korte tijd een aantal offertes voor je kunnen verzamelen van bedrijven uit jouw regio. Deze vergelijk je vervolgens op de punten die jij belangrijk vindt zodat je tot een weloverwogen beslissing kunt komen wat betreft jouw nieuwe veranda.

 

Wat kost een veranda?

De prijzen van een veranda kunnen aanzienlijk verschillen per specialist. Met name doordat er diverse arbeidskosten worden gerekend. Vergelijk in een keer tot 6 offertes van lokale veranda specialisten en bespaar tot wel 30%.