Kosten blokhut

Kosten blokhutJe eigen tuin is een heerlijk bezit. Je zit er het liefste het hele jaar in. Je hebt dan ook behoorlijk wat spullen in je tuin staan. Het is dan ook een uitkomst om een extra bouwwerkje in je tuin te plaatsen waar tuinstoelen, de parasol, je gereedschap maar ook je fiets hun plekje vinden. We hebben het over een blokhut. Zo’n blokhut is doorgaans voordeliger dan je zou denken in de aanschaf en daarnaast is het een verrijking van je tuin. We keken voor jou naar de kosten van een blokhut.

*Tip:

→ Direct weten de exacte kosten zijn? Vul het formulier in en ontvang vrijblijvend tot 6 offertes van diverse lokale specialisten.

Hoeveel kost een blokhut

We hebben voor jou rondvraag gedaan naar de kosten van een blokhut. We keken daarbij enkel naar het model van hout, en we maakten geen onderscheid in typen daken. Bovendien keken we enkel naar de blokhut op zich, dus niet naar montagekosten. Daar komen we later op terug.

Welk product wil je aanschaffen Breedte bij diepte bij hoogte Wat voor type dak Prijs exclusief montage maar inclusief vervoer en BTW
Blokhut 3200 bij 3200 bij 2450 Zadeldak 2100 – 4000 euro
Blokhut 4000 bij 4000 bij 2530 Zadeldak 3000 – 5000 euro
Blokhut 6000 bij 3000 bij 2490 Lessenaarsdak 4500 – 6500 euro
Blokhut 7200 bij 3200 bij 2450 Zadeldak 5500 – 8000 euro
Klussenbedrijf, tarief per uur Tussen 45 en 60 euro
  • Voor de handige klusser. Ben je handig aangelegd, dan kan je een blokhut prima zelf in elkaar zetten. Denk eraan dat je deze klus met minimaal één extra persoon uitvoert. Je hebt immers te maken met lange planken die je waterpas op elkaar moet plaatsen. Dat is iets wat je het beste samen kan doen. Je bent met het opbouwen van een blokhut ongeveer een dag bezig. Heb je een heel grote blokhut, dan kan het zijn dat je er anderhalf tot twee dagen voor nodig hebt.
  • Een beetje handige klusser. Ben jij een beetje handig aangelegd, dan laat je het zelfbouwpakket door een klussenbedrijf in elkaar zetten. Je zou wel kunnen helpen daarbij de bouwinstructies van het klussenbedrijf uitvoeren. Je kan ook zelf de ruimte voor de blokhut alvast vrij ruimen zodat het klussenbedrijf snel aan de slag kan.
  • Geen handige klusser. Ben jij niet handig aangelegd, dan laat je alle werkzaamheden voor het opbouwen van je blokhut aan het klussenbedrijf over. Je hebt op die manier geen omkijken naar de werkzaamheden. Reken wel op minimaal 8 uur uitbestede werkzaamheden die je moet betalen. Je krijgt echter wel de volle garantie op het werk.

De prijs toegelicht

  • Keuze 1: Hoe groot is de blokhut. De afmeting van een blokhut bepaalt voor een belangrijk deel de kostprijs van een blokhut. Een grotere blokhut is doorgaans wat duurder dan en kleinere blokhut. De prijs per vierkante meter wordt echter lager naar mate de blokhut groter wordt. Dat komt doordat de fabrikant dan ‘uit de kosten’ is. De kosten zijn bijvoorbeeld het instellen van de machines die nodig zijn voor het fabriceren van de blokhut, en het transport naar jouw huis toe.
  • Keuze 2: Hoe dik zijn de balken van de blokhut. De dikte van de balken bepaalt voor een belangrijk deel de prijs van jouw blokhut. Dikkere balken zijn steviger en staan doorgaans voor een langere levensduur. Dunne balken zullen snel krom trekken door de weersomstandigheden wat de levensduur van jouw blokhut niet ten goede komt.
  • Keuze 3: Waar is de blokhut gemaakt. Een blokhut kan worden geproduceerd in een zogeheten lage lonen land zoals Polen. Je hebt dan echter doorgaans te maken met goedkope kwaliteit. Bovendien zal het hout wat gebruikt is niet altijd gecertificeerd zijn. Jouw blokhut is dus niet duurzaam gemaakt. Je hebt een mindere kwaliteit in handen en de vraag is of dit wel een goede aanschaf is.
  • Keuze 4: wat voor type dak zit er op de blokhut. Het model van een dak bepaalt voor een belangrijk deel de prijs. Een zadeldak is de meest voorkomende vorm. Dit is de goedkoopste en meest traditionele vorm. Kies jij voor een moderner lessenaarsdak, dan ben je meer kwijt voor een blokhut.
  • Keuze 5: Zit er een veranda bij de blokhut. De blokhut die jij aanschaft zal doorgaans enkel een huisje zijn. Je kan hem echter ook kopen met een aangebouwde veranda. Dit zorgt voor een stukje extra zitruimte in je tuin. Een dergelijke blokhut is gezelliger maar doorgaans ook wat kostbaarder.

Praktische besparen

  • Vraag offertes op.

Offertes opvragen

Besparen op een blokhut doe je met offertes. Die vraag je snel op met onderstaande button. Jouw voordeel kan hierdoor oplopen tot wel 40 procent.

Wat kost een veranda?

De prijzen van een veranda kunnen aanzienlijk verschillen per specialist. Met name doordat er diverse arbeidskosten worden gerekend. Vergelijk in een keer tot 6 offertes van lokale veranda specialisten en bespaar tot wel 30%.