Kosten kapschuur

Kosten kapschuurJe eigen tuin is een plek waar je wel iedere dag zou willen zitten. In ons klimaat is dat helaas lang niet altijd mogelijk. De reden hiervan is ons grillige klimaat. Meestal zit je voor het raam naar buiten te kijken. Komt het niet door de stromende regen, dan is het wel door de genadeloos hard schijnende zon. Een manier voor jou om toch in je tuin te kunnen zitten, zelfs wanneer deze op het zuiden is gebouwd, is een kapschuur.

*Tip:

→ Direct weten de exacte kosten zijn? Vul het formulier in en ontvang vrijblijvend tot 6 offertes van diverse lokale specialisten.

Wat is een kapschuur

Een kapschuur is een vrijstaande overkapping die aan twee zijkanten is dichtgemaakt. De kapschuur heeft daarnaast afgewerkte hoeken waardoor het idee van een half open zitje wordt gegeven. De kapschuur was van oorsprong bedoeld om hout onder te kloven. Jij gebruikt het echter uiteraard als een gezellig zitje. Wanneer een standaard vrijstaande overkapping jou te weinig privacy biedt koop je een kapschuur.

Hoeveel kost een kapschuur

Een kapschuur is een investering voor in je tuin. Je verhoogt namelijk direct de waarde van je huis. De hoeveelheid woonoppervlak neemt namelijk gelijk toe. We keken voor jou naar de aanschafprijs van een kapschuur en kwamen tot de volgende bevindingen.

 

Wat koop je Wat zijn de afmeting van de kapschuur Wat zit er in de prijs Wat is de prijs
Kapschuur van hout 250 bij 250 cm Per stuk, inclusief BTW maar exclusief montage Tussen 900 en 975 euro
Kapschuur van hout 300 bij 300 cm Per stuk, inclusief BTW maar exclusief montage Tussen 1050 en 1125 euro
Kapschuur van hout 450 bij 400 cm Per stuk, inclusief BTW maar exclusief montage Tussen 1500 en 1650 euro
Wolfskapschuur van hout 615 bij 505 cm Per stuk, inclusief BTW maar exclusief montage Tussen 3300 en 3500 euro

 

  • Voor handige klussers. Een kapschuur – en dan vooral de standaard uitvoering – kan je prima zelf bouwen. Denk er alleen wel aan dat je minimaal met één persoon extra kan werken. Je bouwt immers ene bouwwerk wat waterpas moet komen te staan. Bovendien werk je met lange balken en palen die nogal wat wegen.
  • Voor een beetje handige klussers. Ben jij een beetje handig aangelegd, dan bouw jij een kapschuur in samenwerking met een klussenbedrijf. Je kan in dat geval alvast een plek vrij ruimen waar de kapschuur moet komen te staan. Bovendien zou je als tweede persoon kunnen fungeren tijdens de bouw. De klusser geeft jou de aanwijzingen die jij opvolgt. Een stroomplek aanleggen zodat de klusser zijn gereedschap kan aansluiten scheelt ook al behoorlijk wat tijd en geld. Je moet voor de kosten van een klussenbedrijf rekenen op een bedrag tussen 45 en 60 euro per uur.
  • Voor onhandige klussers. Ben jij niet handig aangelegd, dan huur je een klussenbedrijf in om de kapschuur te bouwen. Je betaalt het klussenbedrijf in dat geval per gewerkt uur uit. Je hebt geen omkijken meer naar het hele project. Ga ervan uit dat je afhankelijk van de afmeting van de kapschuur driekwart dag tot anderhalve dag nodig hebt.

Opbouw van het prijskaartje

  • Keuze 1: Hoe groot is de kapschuur. Een grotere kapschuur is uiteraard groter dan een kleine kapschuur. Toch is dit geen prijs die navenant oploopt. Een kapschuur die meer vierkante meters woonruimte biedt zal per vierkante meter doorgaans wat goedkoper worden. De reden hiervan is dat de producent op een bepaald moment uit de vaste kosten is. Vaste kosten zijn bijvoorbeeld het instellen van de machines. Ook het transport van de kapschuur naar jou toe valt onder vaste kosten.
  • Keuze 2: Hoe dik is het hout van de kapschuur. Een kapschuur kan je kopen in diverse diktes. Hoe dikker het hout, hoe duurder de kapschuur. Je moet er goed aan denken dat je een dikke kwaliteit hout koopt. Reden hiervan is dat een kapschuur met dikkere planken steviger is en ook minder snel zal gaan kromtrekken. Je hebt er dus veel langer plezier van.
  • Keuze 3: bouw je de kapschuur zelf of laat je deze bouwen. Ga je zelf een kapschuur bouwen, dan bespaar je op het arbeidsloon wat je anders had moeten uitgeven aan een klussenbedrijf. Huur je een klussenbedrijf in, dan ben je gemiddeld per uur tussen 45 en 60 euro kwijt aan arbeidsloon. Wanneer er een tweede persoon moet bijspringen ben je zelfs nog wel wat meer per uur kwijt.

Tips

  • Vraag offertes op.

Offertes opvragen

Een kapschuur is een verrijking van je tuin. Betaal je niet blauw; vraag offertes op. Dat doe je met onderstaande button. Jouw voordeel kan erdoor oplopen tot 35 procent.

Wat kost een veranda?

De prijzen van een veranda kunnen aanzienlijk verschillen per specialist. Met name doordat er diverse arbeidskosten worden gerekend. Vergelijk in een keer tot 6 offertes van lokale veranda specialisten en bespaar tot wel 30%.