Veranda met daklicht

Je eigen veranda is een verrijking van je tuin. Veel mensen die een veranda laten plaatsen zitten in dubio. Wordt er gekozen voor een veranda met een transparant dak of voor een veranda met een houten dak. Een veranda met een transparant dak zorgt ervoor dat er voldoende licht naar binnen kan komen in je tuin en door het raam wanneer de veranda daarvoor zit gebouwd. Een veranda met een transparant dak zorgt er echter ook voor dat er veel warmte wordt vastgehouden onder je afdak waardoor het in de zomer broeierig warm kan worden. Een alternatief voor een houten dak of een transparante dak is het daklicht. We keken voor je naar de kosten.

*Tip:

→ Direct weten de exacte kosten zijn? Vul het formulier in en ontvang vrijblijvend tot 6 offertes van diverse lokale specialisten.

Hoe ziet een veranda met daklicht eruit

Een veranda met daklicht is altijd een veranda met een houten dak. Een deel van het dak is open gewerkt. Er staat een glazen deel er bovenop wat ervoor zorgt dat er toch daglicht naar binnen kan komen. Dit daklicht is rechthoekig en de afmeting heet de halsmaat. De hals wordt bepaald door een diepte en een breedte. De breedte loopt synchroom met de breedte van de veranda.

Hoeveel kost een veranda met daklicht

Wil jij een veranda met daklicht, dan kan je het daklicht op twee manieren laten aanbrengen. Je kan kiezen voor een daklicht in een bestaande veranda of voor een daklicht in een nieuw te bouwen veranda. We keken voor de beide prijzen apart zodat jij kan kijken naar wat op jouw situatie van toepassing is. We kwamen tot de volgende bevindingen.

Wat wordt er gebouwd Breedte bij diepte Hoe is de prijs berekend Wat is de prijs per eenheid
Veranda 300 bij 200 cm Per stuk, zonder montage maar inclusief BTW 1470 euro
Daklicht 200 bij 50 cm Per stuk, zonder montage maar inclusief BTW en vervoer 1137 euro
Veranda 400 bij 200 cm Per stuk, zonder montage maar inclusief BTW 1720 euro
Daklicht 250 bij 50 cm Per stuk, zonder montage maar inclusief BTW en vervoer 1256 euro
Veranda 500 bij 200 cm Per stuk, zonder montage maar inclusief BTW 1980 euro
Daklicht 300 bij 50 cm Per stuk, zonder montage maar inclusief BTW en vervoer 1376 euro
  • Als je handig bent. Een daklicht kan je zelf opbouwen op een bestaande veranda. Met de gebruiksaanwijzing kom je een heel stuk. Denk er wel aan dat je met een daklicht van glas werkt wat behoorlijk wat weegt. Het is dan ook goed om tenminste een tweede man erbij te hebben die net zo bedreven met klussen is als jij, en zo mogelijk nog beter. Op die manier weet je zeker dat je het daklicht veilig kan monteren.
  • Als je een beetje handig bent. Ben jij een beetje een handige klusser maar zie je het niet zitten om een glazen daklicht op je veranda te monteren, dan huur je een klussenbedrijf in om het daklicht te monteren. Je kan echter al wel wat zaken doen voor de montage. Zo kan je bijvoorbeeld alvast ruimte maken voor het klussenbedrijf om het daklicht aan te brengen.
  • Als je niet handig bent. Ben jij geen handige klusser, dan laat je de montage van het daklicht en eventueel de veranda volledig over aan de klussers van het klussenbedrijf. Je betaalt in dat geval aan hun een uurloon wat kan oplopen van 45 naar 60 euro per uur. Je betaalt wel wat meer, maar hebt de zekerheid dat jouw daklicht veilig wordt gemonteerd.

Wat bepaalt de prijs van een veranda met daklicht

  • Keuze 1: Hoe diep is het daklicht. We gingen in het prijsvoorbeeld uit van een daklicht wat standaard 50 cm diep is. Een daklicht kan echter ook in diepere uitvoering worden gemaakt, tot wel 1 meter. De prijs zal in dat geval uiteraard toenemen. Je laat een daklicht maken met een diepte afhankelijk van de diepte van jouw veranda.
  • Keuze 2: Van welk materiaal is het daklicht gemaakt. We gingen in het prijsvoorbeeld uit van de betaalbaarste uitvoering; gewoon veiligheidsglas. Je kan echter ook kiezen voor een daklicht gemaakt van glas met een warmte werende folie laag. Dit is een uitvoering die meer zal kosten maar daarnaast ook meer wooncomfort zal geven.
  • Keuze 3: Zijn er ventilatie openingen. We gingen uit van een daklicht zonder ventilatie openingen. Zijn die er wel, dan komt het daklicht wat duurder uit maar ook hier is het wooncomfort hoger.

Praktisch besparen

  • Vraag offertes op.

Offertes

Jij bespaart snel op de aanschaf van een veranda met daklicht door offertes op te vragen. Met één minuut van je tijd kan je tot wel 30 procent besparen. Dat is snel verdiend.

Wat kost een veranda?

De prijzen van een veranda kunnen aanzienlijk verschillen per specialist. Met name doordat er diverse arbeidskosten worden gerekend. Vergelijk in een keer tot 6 offertes van lokale veranda specialisten en bespaar tot wel 30%.