Kosten veranda douglas

Kosten veranda douglasHet materiaal waar een veranda van gemaakt is bepaald de sfeer die het uitstraalt. De meest voorkomende materialen zijn hout, aluminium en staal. Kies je voor een houten veranda, dan kies je voor een natuurlijk materiaal dat mooi aansluit bij je tuin en creëer je een vloeiende overgang tussen woning en buiten. Het soort hout wat je dan krijgt is vaak douglas hout. Hier kun je lezen over deze houtsoort, hoeveel je betaalt voor een veranda van douglas hout en hoe je de hierop kosten kunt besparen.

*Tip:

→ Direct weten de exacte kosten zijn? Vul het formulier in en ontvang vrijblijvend tot 6 offertes van diverse lokale specialisten.

Wat is douglas hout?

Douglas hout komt van de douglasspar, een naaldboom die hout voortbrengt met een duurzaamheid klasse 3. Er zijn in totaal 5 klassen, dus dit hout scoort gemiddeld. Het wordt veel gebruikt als bouwhout, omdat het goed te bewerken is en onbehandeld 10 tot 15 jaar mee kan gaan. Je kunt het herkennen aan de rode kleur en warme uiterlijk. Na verloop van tijd zal deze rode kleur door verwering grijs worden als je het hout onbehandeld houdt. Douglashout is goedkoper dan hardhout en neemt daarom in populariteit toe. Een veranda van douglashout is dus zeer betaalbaar, maar zorgt ook voor een warme en knusse uitstraling.

Hoeveel kost een veranda van douglashout?

Als je een houten veranda wilt, dan is douglashout een duurzame en financieel voordelige keuze. De prijs van de veranda wordt bepaald door de afmetingen en de constructiewijze. Je kunt een douglashout veranda bouwpakket met de kleinste afmetingen al kopen voor €600, wat vergeleken met zelfbouw veranda’s van andere materialen erg voordelig is. De volgende tabel geeft de kosten weer voor dougashouten veranda’s, inclusief BTW, materiaal en eventuele installatiekosten.

Soort houten veranda 8m2 Minimumprijs
Bouwpakket €600
Prefab €2000
Op maat gemaakt €4500

Voor- en nadelen van houten veranda’s

Hout is een schitterend materiaal om mee te bouwen en er is geen ander materiaal die de uitstraling van echt hout kan evenaren. Het is sterk en flexibel en kan in verschillende situaties worden toegepast. Ook kun je hout makkelijk oververven als je een keer iets anders wilt. Het gebruik van hout buiten kan echter wel problematisch zijn. Daarom moet het jaarlijks worden onderhouden anders kun je te maken krijgen met rot, mosgroei en schimmels die het hout onherstelbaar kunnen beschadigen. Ook gaat hout, zelfs als je het perfect onderhoudt, een stuk minder lang mee dan bijvoorbeeld aluminium.

De bouwwijze

Je kunt een douglashouten veranda al krijgen in boutpakketvorm voor een lage prijs. Je hebt weinig in te brengen op het ontwerp van bouwpakket veranda’s en je moet wel de enige doe-het-zelf ervaring hebben om dit te kunnen ondernemen. Een groot voordeel is wel dat je met een basis veranda zelf een boel kanten op kan door de veranda naar je eigen smaak aan te kleden. Zo kun je voor een kleine prijs toch een knusse en persoonlijke overkapping samenstellen.
Wil je liever niet zelf aan het klussen en vraag je toch iets meer inspraak, dan kun je een prefab veranda aanschaffen. Deze kunnen na constructie in de fabriek vaak binnen een dag worden neergezet en in gebruik genomen. Als je volledig zeggenschap wilt hebben op het ontwerp van je veranda, dan kies je een op maat gemaakt exemplaar. Dit is de duurste optie, maar wel het gemakkelijkste omdat alles uit handen wordt genomen. Je kunt wel rekenen op meer onrust in huis, omdat het opzetten meerdere dagen in beslag kan nemen.

Bespaar op de kosten

Met een douglashouten veranda heb je dus al een vrij goedkope optie te pakken. Maar toch kunnen deze kosten makkelijk oplopen, omdat je bijvoorbeeld grotere afmetingen wilt of bepaalde extra’s. Ook zitten onderdelen zoals goten en vlonders vaak niet inbegrepen in de prijs en moet je die er nog bij bestellen. Hier kun je lezen hoe je de kosten toch in bedwang kunt houden.

  • Doe zo veel mogelijk zelf: kies een zelfbouw veranda en gebruik deze als een blank canvas. Je kunt zo een mooie en persoonlijke veranda creëren, genieten van het klussen en dit alles voor een goede prijs.
  • Kijk tweedehands: als je nog minder wilt betalen, kun je de tweedehands markt in de gaten houden. Soms komt er een mooie veranda langs die je bijvoorbeeld kunt opknappen en die nog vele jaren mee kan gaan.
  • Kies een leverancier uit je omgeving: zo bespaar je op de voorrijkosten en op de vervoerskosten. Vooral als de klus meerdere dagen gaat duren kan dit flink schelen op de totaalprijs.

Je kunt nog meer besparen met onze vergelijkingstool

Elke klus is het beste voor te bereiden door alle opties te bekijken. Alleen zo kun je tot de juiste conclusie komen wat betreft jouw douglashouten veranda. De beste manier om dit te doen is door offertes op te vragen, en wij kunnen je daar mee helpen. Je kunt onze vergelijkingstool gratis en vrijblijvend gebruiken om een aantal offertes te ontvangen van bedrijven uit jouw regio. Het enige dat je hoeft te doen is je postcode achter te laten en een beschrijving van je project. Zo kun je binnen een korte tijd beginnen met vergelijken en het inplannen van de werkzaamheden.

Wat kost een veranda?

De prijzen van een veranda kunnen aanzienlijk verschillen per specialist. Met name doordat er diverse arbeidskosten worden gerekend. Vergelijk in een keer tot 6 offertes van lokale veranda specialisten en bespaar tot wel 30%.