Kosten tuinhuis

Kosten tuinhuisJe eigen tuin is een kostbaar bezit. Je hebt er dan ook flink wat spullen van waarde in staan. Denk aan je tuinset, maar bijvoorbeeld ook aan de fietsen van jou en je gezin. Die wil je toch echt ergens kwijt kunnen. Het is om die reden dat veel mensen een tuinhuisje kopen. Wanneer jij een tuinhuis wil gaan kopen wil je weten waar je aan toe bent. Wij keken daarom voor jou naar wat prijzen van tuinhuisjes en kwamen tot de volgende bevindingen.

*Tip:

→ Direct weten de exacte kosten zijn? Vul het formulier in en ontvang vrijblijvend tot 6 offertes van diverse lokale specialisten.

Welke soorten tuinhuisjes zijn er

Ga jij kijken voor een tuinhuisje, dan kom je er al snel achter dat er een enorme variëteit is wanneer het daarop aankomt. We keken voor jou naar een paar soorten tuinhuisjes.

  • De kleinste soort tuinhuisje is doorgaans het gereedschapshok. Dit is meer een soort kast met een deur ervoor en een dak als ware het een huisje. Het gereedschapshuisje heeft doorgaans een nokhoogte tot ongeveer 180 cm. Het is de goedkoopste soort tuinhuis.
  • Een middenmaat tuinhuis is de fietsenschuur. Dit is een kleine maat tuinhuisje. De nokhoogte zal ook in dit geval tot ongeveer 180 cm zijn. Een fietsenschuur heeft, net als het gereedschapshuisje, doorgaans geen ramen. Een fietsenschuur is een middenklasser tuinhuisje qua prijs.
  • Tuinhuisje voor meubilair of recreatie. Het tuinhuisje voor meubilair of recreatie heeft een nokhoogte tot ongeveer 200 cm. Het is een tuinhuisje wat voorzien is van één of twee deuren en één of meerdere ramen. Het is een huisje wat een flexibele prijs heeft, afhankelijk van de afmeting en de uitvoering van het tuinhuisje.

Hoeveel kost een tuinhuisje

We keken voor jou naar een paar prijzen van tuinhuisjes. We kwamen tot de volgende bevindingen.

Wat voor tuinhuisje Omschrijving / afmeting Prijs per stuk exclusief montage maar inclusief BTW
Gereedschapshuisje 212 bij 170 bij 175 cm Tussen 200 en 500 cm
Fietsenschuurtje 166 bij 188 bij 123 cm Tussen 700 en 1200 euro
Tuinhuisje voor meubilair of recreatie Oplopende afmetingen Tussen 900 en 2700 euro
  • Als je handig bent met klussen uitvoeren Ben jij een handige klusser, dan kan je een tuinhuisje zelf monteren. Het is op zich geen moeilijke klus, maar het is prettig om een tuinhuisje met twee personen in elkaar te zetten. Dat komt doordat het tuinhuisje goed waterpas moet worden gesteld en je met lange planken werkt. Die moeten op de juiste manier in elkaar worden geschoven. Het monteren en stellen van de deur is doorgaans nog het meeste werk.
  • Als je een beetje handig bent met klussen uitvoeren Ben jij een beetje handig als klusser, dan huur je een klussenbedrijf in voor het opbouwen van het tuinhuisje. Je kan echter wel alvast een deel van de werkzaamheden doen. Jij kan bijvoorbeeld de locatie leegruimen waar het tuinhuisje moet komen te staan, en daarnaast kan jij alvast zorgen dat er genoeg werkruimte rondom die locatie is.
  • Als je niet handig bent met klussen uitvoeren . Ben jij niet handig aangelegd, dan laat je het klussenbedrijf alle werkzaamheden met betrekking tot het opbouwen van je tuinhuisje doen. Jij betaalt dan meer arbeidsloon (denk aan 45 tot 60 euro per uur) maar weet zeker dat je geen omkijken naar de werkzaamheden hebt.

Hoe de prijs wordt bepaald

  • Keuze 1: Van welk materiaal is het tuinhuisje gemaakt. We gingen in de prijsvoorbeelden uit van een tuinhuisje gemaakt van hout. Je kan echter ook kiezen voor een materiaal met een langere levensduur zoals composiet. Dit is een materiaal van samengeperst hout wat langer meegaat en minder onderhoud vergt dan gewoon hout. Composiet is duurder in de aanschaf dan hout. Kies je voor een tuinhuisje van kunststof, dan ben je goedkoper uit. Kunststof is echter minder sterk dan hout en daarnaast mist het een stuk uitstraling. Metaal is de duurste materiaalsoort. Ook hier geldt dat het minder onderhoud vergt, maar helaas mist metaal ook een stuk uitstraling.
  • Keuze 2: Wie monteert het tuinhuisje. Je kan ervoor kiezen om een tuinhuisje zelf te monteren. Wanneer je dit samen met iemand anders doet ben je er ongeveer een dag mee bezig. Doorgaans zijn de delen van het huisje zo voor gezaagd dat ze zich heel gemakkelijk in elkaar laten schuiven. Kies je ervoor om een klussenbedrijf in te schakelen, houd dan rekening met een arbeidsloon van 45 tot 60 euro per uur.

Snel en eenvoudig besparen

  • Vraag offertes op.

Offertes opvragen

Een tuinhuisje is leuk maar je wil er niet teveel voor betalen. Door offertes op te vragen weet jij zeker dat je niet teveel betaalt. Het kost misschien een minuut tijd maar de winst is vele malen groter.

Wat kost een veranda?

De prijzen van een veranda kunnen aanzienlijk verschillen per specialist. Met name doordat er diverse arbeidskosten worden gerekend. Vergelijk in een keer tot 6 offertes van lokale veranda specialisten en bespaar tot wel 30%.