Kosten terrasoverkapping hout

Je eigen tuin is een heerlijk bezit. Het liefste zou je er de hele dag door en het hele jaar in doorbrengen. Helaas is dat in ons land niet altijd mogelijk. Het weer gooit vaak roet in het eten waardoor je toch maar weer binnen naar je tuin moet gaan kijken. Het is dan ook om die reden dat steeds meer mensen kiezen voor een terrasoverkapping. Een terrasoverkapping van hout is de meest gekozen optie. We keken voor je naar de kosten van een terrasoverkapping van hout.

*Tip:

→ Direct weten de exacte kosten zijn? Vul het formulier in en ontvang vrijblijvend tot 6 offertes van diverse lokale specialisten.

Waarom de meeste mensen kiezen voor een terrasoverkapping van hout

Terrasoverkappingen worden van allerlei materialen gemaakt. Je hebt de kunststof variant die veruit het goedkoopste is. Het materiaal is nagenoeg onderhoudsvrij en biedt jou het hoogste gebruiksgemak. Nadeel is echter dat een kunststof overkapping vaak redelijk basic is. Het is niet mogelijk voor jou om naderhand versiering aan te brengen aan de overkapping. Datzelfde geldt voor een aluminium terrasoverkapping. Bij een houten terrasoverkapping zit dat anders. Die kan je gemakkelijk aanpassen naar jouw eigen smaak waardoor deze altijd bij je huis past en perfect aansluit op jouw persoonlijke smaak.

Hoeveel kost een terrasoverkapping van hout

Een terrasoverkapping van hout is een aanschaf die niet echt heel kostbaar is wanneer je kijkt naar het woongenot wat je erdoor krijgt. We keken voor je bij een aantal speciaalzaken naar de kosten van een houten terrasoverkapping. We kwamen tot de volgende bevindingen.

 

Wat voor terrasoverkapping of dienst wil je Breedte maal diepte Wat zit er bij de prijs inbegrepen Prijs
Terrasoverkapping hout 300 bij 310 cm Overkapping hout, beslag, dakmateriaal, BTW. Exclusief montagekosten 975 tot 1150 euro
Terrasoverkapping hout 600 bij 350 cm Overkapping hout, beslag, dakmateriaal, BTW. Exclusief montagekosten 1390 tot 1550 euro
Terrasoverkapping hout 700 bij 350 cm Overkapping hout, beslag, dakmateriaal, BTW. Exclusief montagekosten 2300 tot 2450 euro
Klussenbedrijf Montage terrasoverkapping uurloon Tussen 45 en 60 euro

 

  • Als je handig aangelegd bent. Ben jij handig aangelegd, dan kan je een terrasoverkapping kopen als een bouwpakket. Je zet de terrasoverkapping vervolgens zelf in elkaar. Zorg ervoor dat je wel minimaal één extra persoon hebt om jou bij deze klus te helpen. De palen zijn namelijk behoorlijk lang en het is belangrijk dat het bouwwerk recht komt te staan. Voor de stabiliteit heb je dus een tweede man nodig voor de montage.
  • Als je een beetje handig aangelegd bent. Ben jij een beetje handig aangelegd, dan huur je een klussenbedrijf in om de terrasoverkapping te komen monteren. Je kan echter wel zelf een paar dingen doen die de kosten drukken. Zo kan je bijvoorbeeld zorgen dat de ondergrond schoon en leeg is. Op die manier kan de overkapping gemakkelijk over je terras worden geplaatst.
  • Als je niet handig bent aangelegd. Ben jij niet handig aangelegd, dan koop je een terrasoverkapping als bouwpakket en vervolgens laat je een klussenbedrijf de terrasoverkapping bouwen. Je hebt er zelf geen omkijken naar. Je betaalt dan echter wel een aantal keren het uurloon van het klussenbedrijf.

Hoe jij zelf het prijskaartje bepaalt

  • Keuze 1: Welk hout wil je gebruiken voor de terrasoverkapping. Bij de prijzen in het bovenstaande schema is gebruik gemaakt van standaard geschuurd en geïmpregneerd hout. Je kan echter ook gebruik maken van hardhout. Dit hout is onderhoudsvriendelijker en heeft een langere levensduur. De kosten zullen echter ook vele malen hoger zijn bij het gebruik van en kostbaardere houtsoort.
  • Keuze 2: Welke afmeting wil je kopen. De afmeting van een terrasoverkapping bepaalt voor een groot gedeelte de prijs van de overkapping. Een brede overkapping is doorgaans duurder dan een smalle overkapping. Je hebt dan ook veel meer zitruimte. Denk eraan dat de prijs op een gegeven moment niet meer navenant per vierkante meter zitruimte oploopt.
  • Keuze 3: Hoe wil je de overkapping afgewerkt hebben. Je kan kiezen voor een standaard geïmpregneerde overkapping. Je kan er ook voor kiezen om de overkapping op kleur te laten schilderen in je tuin. In dat geval betaal je behoorlijk wat meer. Een goede laklaag geeft je overkapping wel een behoorlijk langere levensduur.
  • Keuze 4: Wil je extra’s op je terrasoverkapping hebben. Je kan ervoor kiezen om extra’s zoals verlichting in je terrasoverkapping te laten installeren. Je betaalt hier extra voor, maar deze verfraaiing geeft een hoop extra gebruiksgemak. Je kan hierdoor tot in de avonduren nog genieten van jouw tuin en je overkapping.

Tips

  • Vraag offertes op.

Offertes opvragen

Een houten terrasoverkapping is nogal een uitgave. Je kan er gemakkelijk op besparen door offertes op te vragen. Dat kan jou een voordeel tot wel 35 procent opleveren.

Wat kost een veranda?

De prijzen van een veranda kunnen aanzienlijk verschillen per specialist. Met name doordat er diverse arbeidskosten worden gerekend. Vergelijk in een keer tot 6 offertes van lokale veranda specialisten en bespaar tot wel 30%.