Kosten glasoverkapping

Je eigen tuin is de plek waar je het liefste de hele dag in zou willen doorbrengen. Helaas is dat met ons grillige klimaat lang niet altijd mogelijk. Door de vele neerslag zit je het merendeel van je tijd vanuit je huiskamer naar buiten te kijken. Om van je tuin te genieten door het hele jaar heen kan je het beste een glasoverkapping aanschaffen. We keken voor je naar de kosten en de mogelijkheden van een dergelijke glasoverkapping. We kwamen tot de volgende bevindingen.

*Tip:

→ Direct weten de exacte kosten zijn? Vul het formulier in en ontvang vrijblijvend tot 6 offertes van diverse lokale specialisten.

Hoeveel kost een glasoverkapping

Ga je een glasoverkapping kopen, dan kom je daar diverse prijzen bij tegen. De prijs wordt bepaald door een aantal factoren maar daar komen we later op terug. We geven eerst een globale indruk van de prijs van een glasoverkapping.

Welke serre koop je Afmeting serre Prijs totaal Prijs per vierkante meter
Serre basic 3 bij 3 meter 6750 euro 750 euro
Serre wooncomfort 3 bij 3 meter 15300 euro 1700 euro
Serre basic 4 bij 6 meter 17500 euro 729 euro
Serre wooncomfort 4 bij 6 meter 39800 euro 1658 euro
Serre basic 5 bij 5 meter 18000 euro 720 euro
Serre wooncomfort 5 bij 5 meter 41050 euro 1642 euro
  • Als je handig aangelegd bent. Ben jij handig aangelegd, dan kan je een glasoverkapping nog zelf bouwen. Denk er dan wel aan dat je deze klus met minimaal één extra persoon uitvoert. Je hebt immers te maken met breekbaar materiaal wat grote afmetingen heeft en nogal zwaar is. Een glasoverkapping moet dan ook behoedzaam worden gebouwd. Je bespaart de kosten van de montage maar loopt het risico dat er glas sneuvelt tijdens de bouw.
  • Als je een beetje handig aangelegd bent. Ben jij een beetje handig aangelegd, dan kan je een glasoverkapping het beste laten bouwen door een klussenbedrijf. Je zou wel wat kunnen besparen op de kosten van de glasoverkapping. Dat doe je door bijvoorbeeld de ruimte vrij te ruimen waar de glasoverkapping komt te staan. Je kan ook alvast een looppad aanleggen zodat het klussenbedrijf sneller aan het werk kan.
  • Als je niet handig aangelegd bent. Ben jij niet handig aangelegd, dan huur je een klussenbedrijf in om de glasoverkapping aan te komen leggen. Je bent in dat geval een flink bedrag aan het klussenbedrijf kwijt, denk maar snel aan een bedrag tussen 45 en 60 euro per uur. Je weet echter wel zeker dat jij de volledige garantie geniet op jouw glasoverkapping.

Jij bepaalt de prijs

  • Keuze 1: Welk comfort wil je. Wil jij een basic glasoverkapping, dan krijg je de overkapping in een standaard vorm zonder extra luxe. Je krijgt geen stroomaansluiting en de vloer wordt niet extra afgewerkt. Bovendien zit er doorgaans geen verlichting in een basic glasoverkapping. Koop je een wooncomfort glasoverkapping, dan wordt er een stroomaansluiting gemaakt en de vloer wordt extra afgewerkt zodat jouw meubels mooi kunnen staan. De wooncomfort glasoverkapping is daarnaast standaard afgewerkt met verlichting.
  • Keuze 2: Hoe groot is de glasoverkapping. Een grotere glasoverkapping brengt doorgaans een hoger kostenplaatje met zich mee. Je ziet echter gelijk dat de prijs per vierkante meter wat daalt naar mate je een grotere serre laat bouwen. Dat komt doordat de vaste kosten van de producent op dat moment zijn betaald. Vaste kosten zijn bijvoorbeeld het instellen van de machines en het vervoer van de overkapping naar jouw huis toe.
  • Keuze 3: Welk glas is er gebruikt. We gingen bij het voorbeeld uit van standaard veiligheidsglas. Je kan echter ook kiezen voor glas met een folie laag. Dit houdt in dat het glas de UV stralen weert en dat warmte wordt tegengehouden. Glas met een folie laag is doorgaans een stuk duurder per vierkante meter.
  • Keuze 4: Kan de serre open worden gezet. Je kan bij een serre kiezen voor meerdere soorten daken. Je kan kiezen voor een serre met een vast dak. Dit is een dak wat niet open kan. Daarnaast kan je kiezen voor een schuifdak. Dit is een dak wat je open kan zetten. Een andere variant is een kiepraam in het dak.
  • Keuze 5: Heeft de glasoverkapping wegschuifbare zijwanden. Serres kan je soms open zetten. Er zijn varianten waarvan je de zijwanden in een railsysteem kan wegschuiven. Hier betaal je uiteraard extra voor. Een dergelijke serre geeft jou echter wel behoorlijk wat meer gebruiksgemak.

Snelle tips tot slot

  • Vraag offertes op.

Offertes opvragen

Een glasoverkapping is een mooie aanschaf. Je hoeft er natuurlijk niet teveel voor te betalen. Vraag daarom offertes op. Dat kan jou een besparing tot wel  35 procent opleveren.

Wat kost een veranda?

De prijzen van een veranda kunnen aanzienlijk verschillen per specialist. Met name doordat er diverse arbeidskosten worden gerekend. Vergelijk in een keer tot 6 offertes van lokale veranda specialisten en bespaar tot wel 30%.