Kosten paviljoen

Kosten paviljoenJe eigen tuin is een heerlijk bezit. Als je eerlijk bent zou je er het liefste de hele dag in zitten. Een manier om van jouw tuin te genieten terwijl het buiten regent of juist genadeloos warm is, is een paviljoen. Een paviljoen is een vrijstaande overkapping die aan één of twee zijkanten dicht is gemaakt. We keken voor je naar de kosten die je moet maken voor een paviljoen. We kwamen tot de volgende bevindingen.

*Tip:

→ Direct weten de exacte kosten zijn? Vul het formulier in en ontvang vrijblijvend tot 6 offertes van diverse lokale specialisten.

Hoeveel kost een paviljoen

We keken voor je naar de mogelijkheden van een paviljoen. We deden rondvraag bij een aantal leveranciers.

Wat voor paviljoen koop je Wat zijn de afmetingen Wat zit er in de prijs Prijs
Paviljoen van hout 298 bij 298 cm Per stuk, inclusief BTW maar exclusief de montage Tussen 980 en 1080 euro
Paviljoen  van hout 350 bij 350 cm Per stuk, inclusief BTW maar exclusief de montage Tussen 1200 en 1300 euro
Paviljoen van hout 400 bij 400 cm Per stuk, inclusief BTW maar exclusief de montage Tussen 1400 en 1500 euro
Paviljoen  van hout 500 bij 300 cm Per stuk, inclusief BTW maar exclusief de montage Tussen 1500 en 1600 euro
  • Handig als klusser. Ben jij handig aangelegd, dan zou je een prieel van hout nog zelf kunnen bouwen. Je moet er dan wel aan denken dat je minimaal één extra persoon hebt om je te assisteren bij deze klus. Je werkt namelijk met lange planken en palen en die moeten waterpas worden gemonteerd.
  • Een beetje handig als klusser . Ben jij een beetje handig aangelegd, dan kan je het prieel zelf bouwen met de hulp van een klussenbedrijf. Je huurt het klussenbedrijf in om het prieel te bouwen maar verleent zelf de helpende hand. Je kan ook bijvoorbeeld alvast het terrein waar het prieel komt te staan leegruimen en een toegangspad maken. Het materieel kan dan gemakkelijker worden aangevoerd. Ook is het heel goed om alvast een stroompunt te maken zodat de klussers hun gereedschap snel kunnen aansluiten.
  • Niet handig als klusser . Ben jij niet handig aangelegd, dan laat je alle werkzaamheden rondom het bouwen van het prieel over aan het klussenbedrijf. Je weet dan heel zeker dat jij geen omkijken meer hebt naar de bouw van het prieel. Je geniet daarnaast de volle garantie op het prieel en de bouwwerkzaamheden. Reken voor de kosten van het klussenbedrijf op zo’n 45 tot 60 euro per uur.

Opbouw van de prijs

  • Keuze 1: Van welk materiaal wordt het paviljoen gemaakt. We gingen bij de prijsopgave uit van een paviljoen wat gemaakt is van geschaafd en geïmpregneerd hout. Dit is een middenklasse materiaal. Het is een materiaal wat geliefd is omdat het eenvoudig verwerkt kan worden. Je kan echter ook kiezen voor een paviljoen van kunststof. Dit is een goedkoper materiaal om mee te werken. Daarnaast is het heel gemakkelijk om te onderhouden. Kies jij voor een paviljoen met staanders van aluminium, dan weet je heel zeker dat het paviljoen onderhoudsarm is. Daarentegen is het wel de duurste variant qua materiaal. ‘
  • Keuze 2: Wat is de afmeting van het paviljoen. Een grotere maat paviljoen is een stuk duurder dan een klein paviljoen. Toch lopen de prijzen niet navenant op. Een groter paviljoen is per vierkante meter een stuk goedkoper dan een klein paviljoen. De reden hiervan is simpel. Op een gegeven moment is de fabrikant uit de vaste kosten. Die vaste kosten zitten in de prijs verwerkt. Vast kosten zijn bijvoorbeeld de instelkosten van de machine waarmee het paviljoen op maat wordt gemaakt. Daarnaast vallen de transportkosten van het paviljoen naar jouw huis onder de vaste kosten.
  • Keuze 3: Hoe luxe is de uitvoering van het paviljoen. Een paviljoen kan in meerdere varianten worden uitgevoerd. De basic variant heeft een heel standaard uitvoering. Kies je voor een meer luxe uitvoering, dan heeft jouw paviljoen bijvoorbeeld geïntegreerde verlichting. Ook kan het zijn dat jouw paviljoen een mooi afgewerkte vloer heeft zodat jouw tuinmeubilair droog staat wanneer het buiten regent. Een reling rondom het paviljoen is doorgaans ook een luxe element wat je kan toevoegen.
  • Keuze 4: Heeft het paviljoen een afwatering. Een paviljoen kan je kopen met of zonder afwatering. Een afwatering zorgt ervoor dat het water wat op het dak van jouw paviljoen wordt op een gecontroleerde manier wordt afgevoerd. Voor een afwatering betaal je uiteraard wel bij. Je kan er ook voor kiezen om zelf de afwatering te bouwen.

Snel besparen

  • Vraag offertes op.

Offertes opvragen

Op de aanschaf van een paviljoen hoef je niet te bezuinigen. Toch wil je ook niet teveel betalen. Vraag in dat geval voor offertes op. Dan weet je dat je niet teveel betaalt. Jouw voordeel kan oplopen tot wel 30 procent.

Wat kost een veranda?

De prijzen van een veranda kunnen aanzienlijk verschillen per specialist. Met name doordat er diverse arbeidskosten worden gerekend. Vergelijk in een keer tot 6 offertes van lokale veranda specialisten en bespaar tot wel 30%.