Kosten veranda per vierkante meter

Kosten veranda per vierkante meterJe eigen tuin is een plek waar jij het liefste het hele jaar door wel in zou willen zitten. Na een dag hard werken is het immers heerlijk uitrusten in je eigen achtertuin. Helaas is dat voor veel mensen niet weggelegd. De reden is het grillige klimaat. Door het jaar heen valt er behoorlijk wat neerslag. Dat zorgt ervoor dat je het merendeel van je tijd vanuit je raam naar buiten zit te kijken. Het is vooral om die reden dat zoveel mensen een veranda laten bouwen.

*Tip:

→ Direct weten de exacte kosten zijn? Vul het formulier in en ontvang vrijblijvend tot 6 offertes van diverse lokale specialisten.

Hoeveel kost het om een veranda te bouwen

Een veranda lijkt een behoorlijk kostbare aanschaf. Dat dit in werkelijkheid wel meevalt blijkt wanneer je de kosten gaat afzetten tegen het wooncomfort wat een veranda jou biedt. Daarnaast is het heel goed om te bekijken wat jouw woning in waarde vermeerdert. De grootste waardevermeerdering zit in de vergroting van het woonoppervlak. We keken voor je naar de kosten van een veranda per vierkante meter. Op die manier kan jij zien hoeveel je aan extra woonoppervlak krijgt voor jouw budget.

De kosten van een veranda omgerekend naar vierkante meters

We deden navraag bij een aantal veranda leveranciers. We kwamen tot een aantal veranda’s van diverse maten. We hielden één standaard aan; de eikenhouten veranda. Daarbij herleidden we de prijs van de veranda bij een bepaalde afmeting naar een prijs per vierkante meter. We kwamen tot de volgende bevindingen.

 

Wat wil je aanschaffen Wat zijn de breedte en diepte van de veranda Wat is het aantal vierkante meters van de veranda Wat is de prijs voor de totale veranda Wat is de prijs per vierkante meter
Veranda 300 bij 200 cm 6 vierkante meter 1470 euro 245 euro
Veranda 400 bij 200 cm 8 vierkante meter 1720 euro 215 euro
Veranda 500 bij 200 cm 10 vierkante meter 1980 euro 198 euro
Veranda 600 bij 200 cm 12 vierkante meter 2200 euro 183 euro
Veranda 700 bij 200 cm 14 vierkante meter 2400 euro 171 euro
Veranda 800 bij 200 cm 16 vierkante meter 2860 euro 178 euro

 

  • Als je een kleine veranda laat bouwen. Kies jij voor een kleine veranda, dan ben je het hoogste bedrag per vierkante meter kwijt. Dat komt doordat de leverancier een aantal vaste kosten moet maken voor jouw veranda. Zo moet hij de veranda op maat maken en de machine daarvoor instellen. Bovendien moet hij de veranda bij jouw adres komen langsbrengen. Daarvoor maakt de leverancier kilometerkosten. Al deze kosten zijn vaste kosten.
  • Als je een grote veranda laat bouwen. Kies jij voor een grote veranda, dan ben je een steeds wat lager wordend bedrag per vierkante meter kwijt. Dat komt doordat de leverancier dan al uit de vaste kosten is voor jouw veranda. De prijs stijgt vanaf een veranda van 800 cm breed weer wat. Dat komt doordat de constructie van de veranda en het materiaal dan wat steviger moet worden voor een stabiel bouwwerk.

Hoe is het prijskaartje van een veranda per vierkante meter samengesteld

Hoeveel jij betaalt voor een veranda omgerekend per vierkante meter hangt af van keuzes die je maakt. We hebben ze voor je op een rijtje gezet.

  • Keuze 1: Van welk materiaal is de veranda gemaakt. We gingen in het geval van het voorbeeld uit van een veranda die gemaakt is van eikenhout,. Dat is een materiaal in de middenklasse. Kies jij voor een veranda gemaakt van onderhoudsarm kunststof, dan ben je waarschijnlijk minder kwijt per vierkante meter. Kies jij voor een veranda van aluminium, dan ben je meer kwijt per vierkante meter. Ook aluminium vergt echter minder onderhoud dan hout waardoor het redelijk vaak gekozen wordt.
  • Keuze 2: Hoeveel vierkante meters is de omvang van de veranda. De veranda die het kleinste is van de serie kost het meeste per vierkante meter. Ga je naar een grotere veranda, dan zal de prijs per vierkante meter wat lager worden. Totdat je bij een zodanige grootte uitkomt dat de prijs weer stijgt doordat de constructie steviger moet worden door de afmeting.
  • Keuze 3: Wordt de veranda gemonteerd of ga je deze zelf monteren. Een veranda monteren is een klus die je zelf zou kunnen uitvoeren wanneer je een handige klusser bent. In dat geval moet je ervoor zorgen dat er een tweede persoon bij is om te helpen bij het waterpas stellen van de veranda. Ben je echter minder handig aangelegd, dan huur je een klussenbedrijf in om de veranda te komen monteren. Je bent in dat geval tussen de 45 en 60 euro per uur kwijt voor de werkzaamheden van de klussers. Reken erop dat de veranda bouwen ongeveer 7 a 8 uur zal kosten.

Besparen op je veranda

  • Vraag offertes op.

Offertes opvragen

Besparen op je veranda doe je heel eenvoudig met offertes. Het kost een minuut van je tijd en levert een besparing tot wel 35 procent op.

Wat kost een veranda?

De prijzen van een veranda kunnen aanzienlijk verschillen per specialist. Met name doordat er diverse arbeidskosten worden gerekend. Vergelijk in een keer tot 6 offertes van lokale veranda specialisten en bespaar tot wel 30%.