Kosten zonnedoek

Kosten zonnedoekDe afgelopen jaren hadden de zomers een echte warmtepiek. Het was op die momenten niet goed uit te houden in je achtertuin, terwijl het binnenshuis ook benauwd werd. Wanneer jij liever wel buiten zit terwijl het buiten heel zonnig is, is het goed om een zonwering aan te brengen. Veel mensen hebben een vaste zonwering voor hun ramen, maar hoe doe je dat op overige plekken in je tuin? Een oplossing voor mensen die graag in hun tuin vertoeven in de schaduw is het zonnedoek.

*Tip:

→ Direct weten de exacte kosten zijn? Vul het formulier in en ontvang vrijblijvend tot 6 offertes van diverse lokale specialisten.

Wat is een zonnedoek

Een zonnedoek is een doek wat je in je tuin kan hangen door middel van spiralen. Die spiralen maak je vast aan een boom, schutting, je gevel of aan palen. Het zonnedoek geeft je hierdoor een stuk beschutting tegen de zon, maar de spiralen die het vast houden zorgen ervoor dat het zonnedoek niet zomaar kan gaan uitscheuren bij een windvlaag. Een zonnedoek is daardoor een heel praktische oplossing, die je zelfs met je mee kan nemen wanneer je op vakantie gaat. Een schaduwplek op de camping heb je zo geregeld.

Hoeveel kost een zonnedoek

We hebben voor je gekeken waar je een zonnedoek kan kopen De prijzen zijn verrassend. Je koopt al een zonnedoek bij een discount winkel voor een paar euro. We hebben een overzicht voor je met onze bevindingen.

 

Wat voor product schaf je aan Wat zijn de specificaties Prijs per eenheid
Een zonnedoek Discountwinkel

250 bij 250 cm

Geen spiralen

Geen kleurkeuze

Exclusief palen

Tussen 5 en 10 euro
Een zonnedoek Woonwarenhuis

250 bij 350 cm

Spiralen

Geen kleurkeuze

Palen eventueel los verkrijgbaar

Tussen 25 en 30 euro
Een zonnedoek Woonwarenhuis

350 cm driehoek

Spiralen

Geen kleurkeuze

Palen eventueel los verkrijgbaar

Tussen 25 en 30 euro
Een zonnedoek Speciaalzaak

Diverse afmetingen

Spiralen

Kleurkeuze

Palen eventueel los verkrijgbaar

Tussen 50 en 150 euro

 

  • Als je handig bent. Een zonnedoek ophangen is eigenlijk iets wat iedereen wel kan. Je hebt er alleen wel de bevestigingspunten voor nodig. Wanneer jouw tuin helemaal open is zonder dat je de spiralen ergens aan kan vastmaken is het een goed idee om palen of een frame neer te zetten waar je het zonnedoek in kan bevestigen. Als handige klusser maak je dit zelf. Een voorbeeld haal je uit de bouwmarkt of van bijvoorbeeld pinterest.
  • Als je een beetje handig bent. Ben jij een beetje handig, dan regel je een zonnedoek en bijvoorbeeld de palen voor een frame om het zonnedoek in te hangen. Het uiteindelijke plaatsen van het frame en het inhangen van het zonnedoek kan je door een handige kennis of door een klussenbedrijf laten doen. Denk er dan nog wel aan dat je een uurloon tussen 45 en 60 euro kwijt bent.
  • Als je niet handig bent. Ben jij helemaal niet handig aangelegd, dan regel je een zonnedoek en vervolgens laat je de rest van de werkzaamheden zoals het eventueel plaatsen van een frame en het inhangen van het doek door een klussenbedrijf doen. Je betaalt dan wel een extra uurloon maar voor die prijs weet je zeker dat jouw zonnedoek hangt en niet zomaar zal uitscheuren door een windvlaag.

Wat bepaalt de prijs van een zonnedoek

  • Keuze 1: Welke kwaliteit zonnedoek wil je kopen. Een zonnedoek is er in heel veel kwaliteiten. De goedkope onderscheiden zich van de duurdere exemplaren door de kwaliteit van de stof. Een duur zonnedoek is veel dikker en steviger geweven dan een goedkoop zonnedoek.
  • Keuze 2: Hoe intensief wil jij het zonnedoek gebruiken. Komt een zonnedoek meer in jouw tuin te hangen omdat je een trendy element wil toevoegen maar wil jij er niet veel onder gaan zitten; dan kan je wat concessies doen aan de kwaliteit. Je kan in dat geval prima een zonnedoek kopen wat wel mooi oogt, maar wat verder UV stralen doorlaat. Wil jij op warme dagen echt onder het zonnedoek vertoeven, dan koop je een duurder exemplaar wat UV stralen tegenhoudt en echt heel functioneel is. Ook een functioneel zonnedoek kan mooi zijn wanneer je het bij een speciaalzaak koopt.
  • Keuze 3: Welke afmeting wil jij kopen. De meeste goedkope zonnedoeken zijn redelijk klein van afmeting. Wil jij nu juist een wat grotere maat zonnedoek kopen, dan kom je doorgaans uit bij de speciaalzaak. Ook hier geldt weer; je betaalt wat meer, maar daar krijg je dan ook behoorlijk wat extra woongenot voor.

Tips

  • Vraag offertes op.

Offertes

Een zonnedoek is een trendartikel. Het spreekt voor zich dat je hier niet de hoofdprijs voor wil betalen. Vraag dan offertes op bij diverse leveranciers. Jouw voordeel kan oplopen tot 25 procent.

Wat kost een veranda?

De prijzen van een veranda kunnen aanzienlijk verschillen per specialist. Met name doordat er diverse arbeidskosten worden gerekend. Vergelijk in een keer tot 6 offertes van lokale veranda specialisten en bespaar tot wel 30%.